Ja, si det… Det var egentlig ingen som visste, men de skulle komme i regi av Musikk i Nordland. Musikk i Nordland er Nordland fylkeskommunes fagenhet for musikk. Siden oppstarten i 1992 har de produsert konsertopplevelser og sørget for at de har nådd ut til alle kriker og kroker av fylket. I følge sidene deres er målet  «å skape store musikkopplevelser på små steder. Musikk i Nordland skal være en av bærebjelkene for kulturlivet i regionen».

8. november dukket Trio no Treble opp. Med ganske mye og tung bagasje. Det var ikke de minste instrumentene de hadde – bratsj, cello og kontrabass!

Trio no Treble består som navnet sier, av tre stykker. Hele navnet betyr trio uten diskant. Altså kun dype klanger og mørke røster. Trioen består av Lars Marius Hølås på bratsj, Eivind Rossbach Heier på cello og Jostein Bolås Brødreskift på kontrabass. Trioen ble stiftet i 2017, og har spilt en del konserter både i inn- og utland siden da. Her i distriktet har de blant annet vært festivaltrio under Festspillene Helgeland.

De spiller både klassisk musikk, folkemusikk og popmusikk. Litt av hvert til ettermiddagskaffen, altså!

 

Tekst og foto: Solbjørg Midtdal