MENY har i 10år jaktet på norske lokalmatprodukter; i MENY kalt matskatter. Nå har kjeden over 4000 matskatter i sitt sortiment fra 450 lokalmatprodusenter rundt om i landet. 

- Matskattene gjørt utvalget i MENY rikere og bedre. Samtidig bidrar vår satsing på lokalmat til at vi utnytter lokale råvarer og ivaretar norsk matkultur og lokale arbeidsplasser. Vi ønsker at matskattene skal lykkes og løfter dem aktivt frem i eksponering og markedsføring. Sier MENY-sjef Vegard Kjuus. 

I august samles hovedjuryen, bestående av landbruksministeren, eksterne fagfolk, matentusiaster, kokker og matpolitiske premissgivere for å utpeke vinnerne. Offentliggjøringen av vinnerene skjer i midten av oktober. 

Og blandt de seks finalistene i år, finner vi altså Strandli gård. 

MENY skriver dette om Strandli gård på sin presentasjon av finalistene:
- Det er en familiedrevet gård i Fiplingdal, som driver melke- og osteproduksjon og litt kjøttproduksjon. Strandli lager i dag tre oster som alle er prisbelønte. Med snørike vintre og korte somre er det krevende å drive jordbruk, men forholdene er gode for gressdyrking og lyset gjennom hele døgnet på sommeren sies å gjøre smaken på melka unik. 
Målet nå er å utvikle flere nye oster: Blant annet en 1kg- camembertost; en størrelse som i dag kun finnes blant importerte oster, og en stekeos av halloumi-typen. Sistnevnte treffer godt på vegetartrenden og importeres i dag, for det meste fra Kypros som er kjent for høyt bruk av antibiotika. 

 

Grane Bygdeblad syns dette er veldig spennende og stort for lille Grane kommune - vi måtte derfor ta en liten prat med Tor Stabbforsmo, og høre hva han tenker om denne nomineringen.

Hva tenker dere om finaleplassen? 
- Finaleplass er en seier for oss uansett hvordan det går frem mot avgjørelsen i den eksterne juryen. 

Strandli Gård har satt Fiplingdal på kartet, hvert fall mat-kartet. Hva tenker dere om dette?
- Vi tenker at det viktig å sette indre Helgeland på kartet. Det som er litt av intensjonen med navnene på ostene, er jo at folk skal lete opp plassene på nett og kanskje å besøke eks. Golvertind og Bæråsen. Det er selvfølgelig gledelig med interesse rundt Strandli Gård også. 

Dersom dere vinner, hva skal pengene gå til?
- Pengene skal gå til å utvikle 3 nye oster med emballasje, ny logo og nye etiketter. Videre trenger vi noe nytt utstyr til produksjon av disse ostene. Det kan se ut som vi går for å bruke Strandli gårdsost som navn. Dette vi ha et tydeligere budskap når varene ligger i butikkhylla. Målet er at ny emballasje og logo skal føre til et enda bedre salg i butikk enn hva tilfellet er i dag. 

 

Grane Bygdeblad ønsker dere masse lykke til i finalen.