Før Coronaen var dette er en årlig happening hvor spellemenn fra ulike deler av Helgeland samles. Men som tidligere nevnt har det vært stille i to år, og gleden var derfor stor når det endelig kunne arrangeres igjen. Spellmannstreffet var i utgangspunktet ment for å spille for hverandre og for de som måtte ønske å høre flott gammeldansmusikk.

Primus motor for å få til dette treffet var festsjæf Magne Lund og musikalsk ansvarlig Geir Henningsen, i samarbeid med husstyret for Folket hus. Dette arrangementet var en dugnadsspilling hvor overskuddet av arrangementet gikk til drift av Folkets hus. Det var i underkant av 100 gjester, noe vi er svært fornøyd med.

Det var stor stemning blant deltagere og musikere og vi fikk inntrykk av at de storkoste seg.

Magne Lund kommenterte følgende : «Troillarti». Veldig artig at så mange spellemenn og publikum fant veien til Svenningdal denne kvelden. Det viser at det er stort behov for slike arrangement. Komité, publikum og spellmenn storkoste seg. Så bare vent, om et år ca, er vi i gang med nytt spellmannstreff.

Det var totalt 6 orkester som hadde meldt seg på for spilling, så det ble mye variert musikk. Orkestrene som var der var: Ben Andre’s Orkester, Nordstrømmen Trekkspillklubb, Grane Toraderklubb, Gammelslåttens venner, Grovens Gammeldansorkester og Geir Henningsens orkester.

I mange av disse finner vi flere spellemenn som spiller i flere orkester. Noe som sier oss at gammeldansmusikk får man aldri nok av. Vi hadde også et innslag med akustisk gitar. Dette ble utført av Kjetil Rørmark.

De fleste orkestrene underholdt oss med 5-6 låter hver eller mer.
Vi sender en stor takk til de som deltok og til arrangørene for vel utført arrangement.

 

 

Tekst og foto er sendt oss av: Bjørg Thuseth