Det er en glede å se at det arrangeres aktiviteter for barn- og unge i kommunen både gjennom Friluftsskolen Helgeland i Grane, gjennom kommunens egne tilbud gjennom sommeren, og RiverNorth sitt gratis tilbud til vannaktiviteter for barn og unge fra Vefsn og Grane, sponset av Grane og Vefsn kommune. Det er flott at det finnes så mange tilbud om aktivitet gjennom sommeren i vår kommune.

I juni hadde vi flotte dager med godt vær under Granedager og ingen restriksjoner. Mange ulike aktiviteter med åpningsforestillingen «Artighet varer lengst» med Kveli, Rånes og Bremseth arrangert av Bolystgruppa i Grane kommune. Artig var det!  Kulturprisen ble delt ut til den verdige vinneren dansebandet Mix som også hadde markering av 40 år med en flott konsert på fra scenen på Bygdetunet. Ellers det et mangfold av aktiviteter med allsangkonsert på samfunnshuset, Quiz på Trixie, familieshow med Nordland Vitensenter, opptreden av Grane turn, dans og vokal, markedsdag på bygdetunet, motbakkeløpet Pilfjellet opp og fest på lørdagskvelden. Lørdag kveld var været supert og det var tydelig feststemning med summing av stemmer, og musikk, langt ut i sommernatta. Granedagene ble avsluttet med gudstjeneste for 50-årskonfirmanter i Grane kirke og Stavvassdagen med guidet tur langs gamle Stavassveg, tradisjonen tro.  Konklusjon: vellykket gjennomføring av Granedagene i 2023. 

NMK Grane har hatt 2 dages jubileumsløp den 24. og 25. juni med kvalifisering til landsfinale. Klubben åpnet samtidig sitt nye klubbhus i Svenningdal. Klubben markerte at de er 30 år i 2023 og at de har bygget nytt klubbhus på dugnad. Dugnadsinnsatsen i klubben er formidabel og ferdigstilling av huset har krevd stor innsats fra de aktive medlemmene. Klubben har et svært godt tilbud til motoraktiviteter, og er et flott tilbud til unge og voksne. Gratulerer med feiring av 30 år med NMK Grane. 

Det har vært en glede å være ordfører i Grane i disse fire årene. Det har også vært en veldig spesiell periode med Korona som medførte mange restriksjoner med mye arbeid i den tilknytning. Krigen i Ukraina har også gjort perioden spesiell og vi er glade for å kunne tilby en del fra Ukraina opphold i vår kommune. 

I slutten av juni fikk vi besøk av kommunal- og distriktsminister Sigbjørn Gjelsvik. Vi fikk et godt møte med ham og snakket om behovet for utplassering av statlige arbeidsplasser, det nye næringsarealet på Laksvollen og behov for medfinansiering, kommuneøkonomi mm. Vi fikk også vist frem en aktivitet og sendte familien på opplevelse i vassdraget med rafting. Det falt nok i smak. Viktig å presentere både behov og presentere våre muligheter og fortinn, samt vise frem vår flotte kommune.

Nå nærmer det seg valg og jeg håper at mange bruker sin demokratiske rett til stemme. Tidlig stemming er i gang og kan utføres frem til 9. august, for dem som har behov for det. Tidligstemming må avtales på forhånd og foregår i åpningstiden til Servicekontoret 10.00-14.00. Forhåndsstemming foregår fra 10.august og frem til fredagen før valget, innenfor Sevicetorgets åpningstider 10.00-14.00. Forhåndstemming kan utføres i en hvilken som helst kommune i landet, selv om du er hjemmehørende i Grane.

 

Ønsker alle en fortsatt fin sommer med fine opplevelser!

Ellen Schjølberg