Butikken har hatt en enorm utvikling

Den 2.mai 2011 gikk Ann Hege Bekkevold inn i rollen som daglig leder, for det som den gang var Coop Marked. Og nå – 11 år senere går hun av med tittelen butikksjef for Coop Prix Trofors, men det er ikke bare hennes tittel og butikknavn som har endret seg på de årene. Ann Hege har gjort nærbutikken om til en fantastisk møteplass for hele Granes befolkning. Men det skal vi komme tilbake til, for først måtte jeg høre om alt som har forandret seg de siste årene, og det ble en lang og lærerik samtale for redaktøren - i rollen som journalist for en dag.

Hvordan har det vært å jobbe her?

  • Først og fremst er jeg veldig stolt over utviklingen butikken har hatt. Det har vært både lærerikt og utfordrende å være daglig leder, for det er mange arbeidsoppgaver som skal dekkes. Det har nesten vært mer en livsstil, enn bare en jobb – for man satt med hele totalansvaret for butikken. Både med bygningen, personalansvar, regnskap og lønn. Fra juni 2021 ble butikken fusjonert med Coop Nordland, og dermed er det andre som nå kan ta seg av disse oppgavene.

 

Hva er den største forandringen?

  • I 2013/2014 kom den første store og synlige forandringen. Hele utsende på butikkfasaden ble endret, med påbygging, nytt inngangsparti og parkeringsplass. Det ble bygget store flotte kontorlokaler, og ikke minst en butikk kafé som har blitt veldig godt tatt imot. Det som også gjør butikken vår til en butikk som skiller seg litt ut fra de andre, er at vi har så mye her. Vi har en godt besøkt ferskvaredisk, som ikke bare lokale handler fra – men også utenbygds kommer og handler der. Vi har også en stor og innholdsrik faghandelsdel. Både ferskvaredisken og faghandelsdelen er unikt for Coop Prix Trofors, og det er mange som skryter av at de finner alt de trenger hos oss – fra slikkepott til kjøttkaker. I forbindelse med overgangen til Coop Prix, ble butikken ombygd innvendig også. Nytt kjøl/frys anlegg kom på plass, og ikke minst et bredere vareutvalg. Og det har jo vært en enorm utvikling også på systemene, bestillinger, prismerking osv. Så det har vært en glede å være med å utvikle butikken til det den har blitt i dag.
20220224_151256
Ann Hege viser frem en velfylt faghandel.

Selvbetjeningskasser – på godt og vondt, eller..?

Hvordan har kundene mottatt den store forandringen?

  • Som sagt tidligere har vi stort sett fått bare positive tilbakemeldinger fra våre besøkende. Noe skepsis møtte vi da vi begynte å bygge om kassaområdet og fikk satt inn selvbetjeningskasser. Kundene var redd for at dette gjorde at de ansatte måtte gå, men i realiteten er det bare 25/30% av kundene våre som bruker disse, og våre ansatte har like travle – om ikke travlere hverdager nå, enn før kassene kom inn. Det er også bra at kundene nå får mulighet å prøve seg selv, og at vi kan være en kassevert. Vi hadde før bare 2 kasser, men nå har vi 4 – så flyten i betalinger går desto lettere.

 

Men hva skjer nå da?

  • Jeg går over i ny stilling hos administrasjonen i Coop Nordland, hvor jeg skal jobbe på regnskapsavdelingen - da det er noen som skal ut i permisjon. Dette skjer fra rundt påsketider, og i første omgang skal jeg starte med hjemmekontor – og det blir en stor forandring fra den hverdagen jeg har nå. Jeg har også god støtte fra Bodø, og vil få noen turer dit på opplæring.

Har dere funnet noen ny butikksjef?

  • Det er faktisk bestemt, så da kan jo Grane Bygdeblad være de første til å annonsere dette. Det er Nancy Granmo som overtar i min rolle, og med seg på laget får hun 2 andre fra butikken, Anna-Lovise & Lorenius. Sammen skal de dele på arbeidsoppgavene, men det er Nancy som overtar rollen som butikksjef. Så det er blitt gjort en lokal og intern justering på stillingen. 

 

Alt i alt kan vi konkludere med at butikken vi har nå, er den mest innholdsrike og innbydende nærbutikken vi har hatt på Trofors på mange år. En flott møteplass for hele kommunen, og Grane Bygdeblad ønsker å takke Ann Hege for den fantastiske jobben hun har gjort – og samtidig ønske all lykke til i ny jobb, og veien videre.