IMG_20210819_141708_751
Redaktøren ser inn i fremtiden... Eller noe sånt ;)

Veien mot den "digitale verden"

Som de fleste av våre avis-lesere har fått med seg, var dette en prosess som startet tidlig i 2021. Vi manglet folk til å dekke opp de verv vi trengte for å ha et godt fungerende styre, og det var i den sammenheng at vi ble tipset om å utforske muligheten for å gjøre Bygdebladet digitalt. Det ble ganske mange styremøter i 2021, og på hvert møte hadde vi et punkt som het "veien videre". Når året nærmet seg slutten, tror jeg vi var kommet til "veien videre 7" - så det har vært en god del diskusjoner rundt dette.

Da avgjørelsen var tatt - var vi 4 personer som fikk jobben med å gjennomføre digitaliseringen av Bygdebladet vårt. Alternativet ville vært å ikke hatt noe Bygdeblad lengre, så personlig er jeg veldig fornøyd med at vi valgte å satse på noe nytt. Og med god hjelp fra våre samarbeidspartnere i Custom Publish, så fikk vi den nødvendige opplæringen vi trengte - og de lagde en flott nettavis for oss. 3. Februar var vi online, og en nytt kapittel i Grane Bygdeblads historie var et faktum. 

Skummelt? Ja, det var litt skummelt - for dette var veldig ukjent for oss. Som ansvarlig redaktør var jeg veldig spent på reaksjonene fra dere som lesere, og ikke minst om det var "liv laga". Heldigvis har tilbakemeldingene stort sett vært positiv, og det er vi veldig fornøyd med - da vi håper å tror at bygdebladet er det samme gamle, bare ikke i papirformat lengre. 

IMG_20210713_234254_470
Nydelig solnedgang over Trofors

Hvor er vi idag?

Jeg er veldig fornøyd med hvordan det går med Bygdebladet i dag. Men jeg savner nok at folk sender oss mer stoff, da vi ikke har journalister som kan "ut å finne stoff". Vi prøver å få med oss det som skjer, og tar kontakt med folk når vi ser at det er noe vi kunne skrevet om, men vi får nok ikke med oss alt - og er derfor avhengig av at du som leser tipser oss, eller sender oss tekst/bilder når det skjer noe. Vi ønsker å være en mer dagsaktuell avis, og kunne publisere både før, under og etter arrangement.

Så jeg vil fortsette å oppfordre alle til å sende inn til oss.
Det gjelder ikke bare saker, men graneknips og tips til arrangement vi kan legge ut på oppslagstavla vår. 

Jobben for oss i redaksjonen har hvert fall blitt mye enklere enn når vi lagde papirutgaven. Fra vi får en sak tilsendt, til den er publisert for alle våre lesere - kan det gå knapt en time. Og det en drøm mot slik det var før, med utgivelse 1 gang pr. måned - mange runder med korrektur, redigering av saker, endringer i rekkefølge osv... Så som ansvarlig redaktør er jeg veldig fornøyd med jobben som gjøres av de andre i redaksjonen, og at alt går så problemfritt med å få publisert ut nye saker for dere. 

MEN; Vi kunne ikke vært der vi er i dag, om det ikke hadde vært for våre annonsører. Uten disse, intet Bygdeblad. 
Annonsørene er vår viktigste inntektskilde, og vi kunne ikke fått takket alle nok for at de fortsatt vil støtte oss i den digitale verden. Vi håper og tror at også de har fått mer glede av digitaliseringen, da de fleste av våre annonsører nå har fått linket egne nettsider til annonsen sin, og på den måten er det lettere for folk som er innom vår side - og komme i direkte kontakt med annonsøren. Så jeg vil igjen rette en stor takk til annonsørene - dere er gull!

 

Snapchat-1300629502
Redaktøren sender et hjerte til alle våre lesere og annonsører

Veien videre 8...?

Veien videre er vanskelig å spå, og vi i redaksjonen har hele tiden sagt at 2022 er et prøveår for et digitalt bygdeblad, men vi håper og tror at dette er noe vi kan fortsette med. Selvfølgelig er vi da (igjen) avhengig av at vi har noe å skrive om, og at våre annonsører forstatt ser gleden i å støtte oss. Jeg håper og tror at når "verden er blitt normal igjen", at mengden saker vi får inn til bygdebladet vil øke, og at vi kan oppdatere den med jevne mellomrom. Jeg synes hvert fall jobben som ansvarlig redaktør er veldig spennende, og det gleder meg å kunne gi akkurat deg en oppdatering om hva som skjer i vår lille kommune. Hver gang jeg ser at en artikkel fra bygdebladet er blitt delt i sosiale medier, blir jeg kjempe gla - for da vet jeg at både du, og dine blir oppdatert på "det siste". Så fortsett med det, og fortsett med å besøke nettsiden vår. Og har du lyst å støtte oss med et frivillig bidrag , kan du gjøre det HER


Er det noe du lurer på, eller ønsker å ta kontakt med meg - så kan du gjøre det på epost: ellen@granebygdeblad.no , eller telefon 98076659. 


mvh

Ellen Thuseth
Ansvarlig redaktør