Sommeren er i gang for fullt og endelig har samfunnet begynt å normalisere seg etter vel to år med korona. Koronaen har påvirket livene våre og skapt nye vaner. Nå er det viktig å ta tilbake livet der vi kan være aktive sammen med andre i frivillig arbeid, med fritidsaktiviteter og i hyggelig samvær med mulighet for å være tettere på hverandre igjen.

Det var en stor glede å få feire 17.mai i 2022, med barnetog ledet an av korpset. Det var til og med ny rute i år der vi gikk forbi vårt nye helsetun, og en runde på Stormoen.  Etter to års opphold var det en storopplevelse for både barn og voksne å gå i tog. De de minste barnehage- og skolebarna husker kanskje ikke å ha gått i 17.mai-tog! Veldig hyggelig å samles på skolen på det tradisjonelle arrangementet med leker, taler, is, pølser, masse deilige kaker og mat og fint vær.  Det ble riktig en festdag.

Granedagene 2022 ble feiret med brask og bram og masse aktivitet. Åpningsarrangementet med Namsos Allstars som spilte Bruce Springsteen på full guffe var en suksess. Bolystgruppa har all grunn til å være fornøyd med årets åpningsarrangement som samlet full sal og ga god stemning.

To år på etterskudd ble det en flott jubileumskonsert med kor og korps, for å markere at korpset ble etablert for 50(+2) år siden. Et flott opplegg med god musikk og veldig artige overraskelser underveis både med drillpiker og et helt uventet korpsnummer. Veldig vellykket og artig.

Mange mennesker deltok på både quiz, markedsdag på bygdetunet, fest på Trixie og Granedagsfest på bygdetunet. Regn var visst ingen hindring på dansegulvet der. Granedagene ble avsluttet med Stavassdag der Arvid Martinsen og Christin Eriksen sang og spilte. Det var også guidet tur langs gamle Stavassveg. Det ble veldig trivelige Granedager som viste at folk foretrekker å møtes fysisk!

Ellers foregår det mye anleggsarbeid i Grane med bygging av Svenningelv-Lien.  Jobbes godt med utvikling av næringsarealet på Vestersidevegen som blir et svært viktig punkt for Grane kommune spesielt, men også for våre nabokommuner. Her får vi anledning til å presentere hva kommunene og området har å by på. Nå er det spennende å se hvem som får anbudet på de to siste parsellen ved Majavatn. Det blir vel klart i høst. Denne parsellen skal være ferdig før Svenningelv-Lien, hvis tidsplan overholdes.

12. august skal ARN (Arctic Race og Norway) passerer Grane kommune på veg fra Mosjøen til Brønnøysund.  Det blir en festdag som vi satser på at folk vil kose seg med. Gode påfunn og pynting langs vegen er supert! Det vil bli lagt ut info på Grane kommunes sider.

Tilslutt vil jeg si at Grane kommune la frem et godt resultat i år, noe som er betryggende fordi vi har høy gjeld etter bygging av Helsetunet. Den gode økonomistyringa som kommunen har hatt i alle år vedvarer og det er virkelig noe å glede seg over. 

Ønsker alle en fortsatt god sommer og håper at mange benytter seg av aktivitetstilbudene, konsertene og festivalene i egen region og nyter vår varierte og vakre natur på Helgeland.