september4

En ny uke er over og nå er første høstmåneden her

 

Mandag var det møte ang.ansettelse av ny kommunedirektør. En spennende prosess fremover. Etter at et nytt sauekadaver ble funnet, og det ble søkt om ny fellingstillatelse, kom det atter et nytt avslag på søknaden med iverksetting av tidlig nedsanking som statsforvalterens løsning på dette…… På tirsdag hadde vi besøk av Telenor sin dekningsdirektør Bjørn Amundsen. Viktig og kunne få legge frem våre synspunkter rundt de ganske mange områder i kommunen som det er dårlig eller ingen telefondekning på. Vi avventer svar på en klage som er sendt til NKOM (norsk kommunikasjonsmyndighet) om dette og har dialogen gående med Telenor. Satte pris på at dekningsdirektøren har tid til og stoppe hos oss.

september1.jpg

På onsdag bar det nedover til Oslo for å ha møter på Stortinget og i departementer på torsdag.
Torsdag inviterte Willfred Nordlund på morgenkaffe og et lite møte på Stortinget. Takk for kaffen og en trivelig prat.

Neste møte var i Landbruksdepartementet hvor jeg og ordfører i Hattfjelldal hadde et møte bl.a om Statskog sin rolle i våre kommuner. Problemer med tilgang på virke til ARBOR ble også tatt opp. Synes det var et godt og konstruktivt møte, vi avventer skriftelig svar på flere spørsmål herfra.

Så bar det til kommunaldepartementet hvor jeg og prosjektleder for Laksvollen hadde møte med 2 statssekretærer om vårt Laksvollprosjekt. Et godt møte hvor vi forventer at staten også er med og finansierer dette. Etter det var det nytt møte i Miljøverdepartementet om de store problemer med rovdyr som vi har. Vi var 7 ordførere fra Nordland og Troms som møtte 2 statssekretærer med flere. Synes personlig at dette var et skuffende møte. Vi ber om konkrete handlinger NÅ og ikke flere utredninger. Det er ‘vår’regjering som sitter nå og det ser ut som det er meningen at de som driver med beitedyr/reindrift er de som skal holde rovdyra med mat!! Kom etterhvert hjem fra Oslo rundt kl 00.

september3.jpg

Fredag morgen var det nytt rovdyrmøte på fru Haugans i Mosjøen.Her var bl.a ledelsen i norsk sau og geit tilstede. Hadde en del andre møter resten av dagen.

I helga var det bryllup på Fellingfors mellom Petter og Nora. Vielsen var i kirka i Hattfjelldal og så middag og bryllupsfest på samfunnshuset på Trofors. Fantastisk god og kortreist mat ble servert. Takk for en trivelig stund.

I dag var det filming/fotografering med NRK i forbindelse med TV innsamlingsaksjonen som skal være i oktober. Vår spreke kommunedirektør og personalsjef stilte sporty opp til en raftingtur med NRK. Stor takk til Rivernorth for sponsing av en slik tur. Så får vi se hva som kommer på tv etterhvert

juni2
Foto: Raymond Fagerli

Nok en uke er gått og med det været vi har hatt skulle man tro at man var midtsommers!

Mandag var jeg innom og så på Sparebank1 Helgeland sitt lokalbankløp for barn og unge. Dette ble arrangert på skolen med over 60 deltakere
Så bar det til generalforsamling i Vefsnlaks på Laksfors turistkafe. Der ble Jim Nerdal takket av som mangeårig styreleder og ikke minst en ildsjel for våre vassdrag. En fantastisk innsats. Ny styreleder er Berit Hundåla.
Tirsdag hadde jeg en hel dag ved Grane Barne og Ungdomskole. Her fikk jeg være med fra skolefrokosten ble servert og til skoledagen var over.
Fikk et lite innblikk i hverdagen til både lærere og elever. For en som har lite kjennskap til skoleverket var dette veldig lærerikt.
Jeg fikk være med i klasseundervisning og møter hvor jeg fikk høre hvordan man både legger opp undervisningen og prøver å gi elevene den best mulige start på livet. Fikk være med på både storskolen, og på småskolen på Stormoen.
Som ordfører,arbeidsgiver og skoleeier så var denne dagen helt fantastisk og som gjør at jeg har litt mere kunnskap om hva som er bak tallene i budsjetter m.m
Og så er jeg utrolig stolt over den jobben som gjøres i skoleverket i Grane.
Tusen takk for en super dag.Skal ta samme runde både i bl.a helsetun og barnehage.
 
juni3[1].jpg
På onsdag var jeg en tur på kirkegården og så på prosjektet med minnelund og restaureringen med kirka.
Her jobbes det veldig godt og kirkeveggene er nymalt og fin.
Så bar det utover til Brønnøysund og møte med vår nye helseminister Jan Christian Vestre sammen med ordførerkolleger på Helgeland.
Prisverdig av helseministeren og ta seg tid til og høre på våre synspunkter på både sykehusplassering og de utfordringer som vi står ovenfor,spesielt i kommunene.Og det gjalt ikke bare helsespørsmål men også andre temaer.
 
Torsdag morgen bar det avgårde til Vilhelmina og årsmøte i Sagaveiforeningen.Kjørte for første gang sagaveien over skarmodalen og til Vilhelmina.Var også mitt første møte med Sagaveiforeningen. Veldig interessant og høre hvordan de på svensk side har det.Sagaveien går fra Brønnøysund i Norge til Ørnskøldsvik i Sverige. To trivelige dager i Sverige med bl.a gårdsbesøk.
Helga har bestått av litt fjøsarbeid hvor jeg bl.a fikk tatt imot en fin oksekalv. Like fantastisk hver gang.
Kommende uke er det bl.a Helgelandsrådet i Brønnøysund på torsdag og fredag.Og snart er det Granedager😉
Tilslutt vil jeg få gratulere alle som hadde konfirmant i Grane kirke i går.

 

uke 2 -1

Påskerapport

Snart er påsken over og jeg håper alle har hatt en fin påske selv om været har hvert litt sånn forskjellig.
Jeg har hatt gleden av å få gjøre litt fjøs denne uken.
Å kunne produsere god norsk mat har vel aldri hvert viktigere enn nå hvor vi har en verden som holder på å gå fullstendig av hengslene.
I Grane har vi få melkebruk igjen som er i drift(6 stk) så det er viktig at disse og de som driver med beitedyr(sau/rein) blir holdt i bruk.
Litt service på melkerobot og annet forefallende arbeid har det også hvert i tillegg til det daglige fjøsstell.
 
På skjærtorsdag var jeg invitert på kjøttsuppe ved Myrud gård i Kvannlia. En trivelig stund med god kjøttsuppe og trivelige samtaler med hyttefolk og fastboende.
På påskeaften var jeg med i komite på Falkflåget Hillklimb i Fiplingdal.Hatten av for Oskar Breivik og resten av dugnadsgjengen. Ett fantastisk arrangement med 60 deltakere og enormt med publikum.Dette må bli en årlig happening.Her burde bl.a Helgelendingen kjenne sin besøkelsestid…..
Kommende uke består bl.a av 2 dager i Sandnessjøen på møte i Helgelandsrådet.
Håper alle som kan nyter siste fridag i morgen
uke2 - 2.jpg
uke1 - 1
Ordføreren på besøk i stortingssalen. Foto: Raymond Fagerli

Ny uke over og påsken har startet

På mandag var jeg på en liten 24 timers tur til Oslo og tilbake. Dro med nattoget til Værnes og videre med fly til Oslo. Hadde først et møte i samferdselsdepartementet med statssekretær Bent Joachim Bentzen. Med på møte var også Ellen som var i Oslo på bl.a familiebesøk. Et godt og positivt møte primært rundt vårt Laksvollprosjekt, men andre saker ble også tatt opp.

Etterpå dro jeg til Stortinget hvor rep.som jobber for Sp sin stortingsgruppe tok i mot meg (takk til Siv Mossleth som ordnet med besøk og omvisning) og ga meg en flott omvisning på tinget og jeg fikk gode samtaler og hilst på flere rådgivere og stortingsrepresentanter. Fikk også tid til å gjøre litt kontorarbeid når jeg var der. Landbruk,rovdyr,næring og bl.a skogvern ble diskutert.

Håper og få en forståelse om bl.a at Grane kommune må få kompensasjon for det store skogvernet vi har. I dag er det Statskog som får dette og det ser vi lite til i vår kommune. Dagen gikk fort og plutselig bar det tilbake til Gardermoen og hjemtur. Kom hjem kl 2300 på mandags kveld. En travel men fantastisk dag

Resten av uka ble mye av arbeidsdagen tilbrakt på kontoret med mye bl.a teamsmøter med innovasjon Norge m fl. Var en tur i Haustreisen på tirsdag ang. det at vi driver og lager en sak til Telenor/NKOM om den dårlige mobildekningen som er der. Er veldig mye opplysninger og underskrifter som kreves for at de skal se på dette men målet er å få avgårde det som trengs innen første halvdel av April.

To saker om behov for busskur er sendt inn og fått svar fra vegvesenet at de ser på dette. Da NTP ble lagt frem på fredag var det med midler som skal brukes på døgnhvilplasser og ladestruktur for tungbilkjøretøy. Da Laksvollen er midt i blinken for dette ble søknad om midler sendt 1 time etter at NTP ble fremlagt.

På fredags ettermiddag kjørte jeg meg en tur til butikken i Fiplingdal hvor jeg hadde en hyggelig prat med flere i kaffekroken

Helga ble avsluttet med scooterkafe på folkets hus i Svenningdal på lørdag og komitéarbeid på Majavassrennet i dag. Tross at flyktningrennet også var i dag så var det totalt 100 deltakere noe som er mere enn i fjor. Takk til alle løypekjørere og Majavatn Bygdelag som stod for kjøkkenet. Et flott arrangement.

Vil bare avslutte med å ønske alle sammen en riktig god påske!
Min påske skal for det meste tilbringes i fjøset.