Det er nå nesten 2 uker igjen av Sommerles 2023. I år er det 61 elever som har registrert seg i leseaksjonen og det er 64% av elevtallet som kan delta. I løpet av sommeren har vi hatt godt besøk av elever fra småskole – og mellomtrinnet. Vi håper at dette vil fortsette utover høsten. Pr. 14.08 har elevene som deltar lest 628 bøker, med til sammen 66254 sider.  Det er kjempebra!

Bøker med tegneserier har blitt veldig populært og vi kjøper stadig inn nye.

Årbok for Helgeland 2023 er allerede på plass i Biblioteket og det er flere andre nye bøker også.

I tillegg til utlån av bøker har biblioteket også andre tilbud:

- I appen Bookbites kan du laste ned bøker du kan lese eller lytte til. Dette er et nasjonalt tilbud og det er gratis. Nærmere informasjon om tilbudet får du hos oss på biblioteket.

- Med appen PressReader kan du lese aviser og blader fra mer enn 100 land. Du kan lese på nettbrett, mobil og din egen datamaskin, for eksempel Aftenposten, Allers, Se og Hør, KK. Wall Street Journal og Variety. Tilbudet er gratis. Kom innom biblioteket for mere informasjon.

- På biblioteket kan du også låne tidsskrift i forskjellige sjangre, som Minerva, Fett, ZETT, Apollon, Blikk, Torggata blad, Bonytt, Hytteliv og Villmarksliv.

Høst er lesetid og også tid for utgivelser av nye bøker. De nye bøkene kommer på plass i hyllene etter hvert. Vi venter på bøker fra norske forfattere som Gunnar Staalesen, Karin Fossum, Vigdis Hjort, Jan Erik Fjell, Lars Mytting, Lars Saabye Christensen, Maja Lunde, Simon Stranger, Jørgen Jæger, Tore Renberg og Anne Holt.

 

ÅPNINGSTIDER:

Mandag 10.00 – 15.30
Onsdag 14.00 – 19.00
Fredag 10.00 – 15.30

Velkommen