0548
Leif Inge Tormodsæter. Foto: Solbjørg Midtdal

Noen smakebiter på hva som har vært

Vaffellunsjen hver mandag er igjen blitt et fast innslag i lunsjmenyen. Her samles de som kan av beboerne fra sykehjemmet, og de som bor i omsorgsleilighetene rundt helsetunet. Det er frivilligsentralen i Grane som står for vaffelsteiking og servering. 

Besøkshundene har vært innom, og Mosjøen trekkspillklubb tok en øving der en ettermiddag. 

En mandags formiddag kom Leif Inge Tormodsæter og underholdt i vaffel-lunsjen. Dette i regi av Den kulturelle spaserstokken. Han har jobbet som profesjonell musiker siden 1987, og har holdt over 10 000 institusjonskonserter. Han reiser rundt med konsertprogrammet "Viser av eldre årgang". Programmet tar for seg viseskatter fra innlandet med Einar Skjæraasen, Vidar Sandbech og Alf Prøysen m.fl. til kystkultur med Erik Bye og hans sjømannsviser fra 50-80 tallet. Jens Book Jensens kjente slagere fra 30-tallet til den siste i 1985 er også med - altså mye å kjenne igjen for dagens eldre. 

Dette er et konsertprogram for de eldste på sykehjem, bo og servicesenter og eldresenter. Ideen bak programmet, er at musikk kommuniserer og er en kulturell formidlingsform - av stor betydning for livskvalitet og glede for eldre. 

0234
Dansing Queens i takt. Foto: Katharina Stamenkovic.

Besøk av Dansing Queens

Dansing Queens har tråkket linedance på ungdomshuset på Grane også gjennom denne vinteren, og i slutten av april var vi klare for en ny oppvisning. Vi hadde vårt andre oppdrag med T-skjortene som kjennemerke. Første gang på det gamle sykehjemmet, og nå på det nye. Øvingen foregikk på asfalten utenfor legekontoret. Vi fikk litt publikum der også, før vi trakk inn på dagsenteret. Det var godt og varmt der inne, så vi måtte ut og lufte oss litt cirka halvveis i programmet.

Dusica og Katharina tok en serbisk folkedans på sparket og sørget for underholdning til vi kom tilbake.
Dem har jeg dessverre ikke bilde av, men det kan fort bli fra en annen anledning!

 

Tekst er sendt oss av: Solbjørd Midtdal
Foto: Frida Thune, Katharina Stamenkovic og Solbjørg Midtdal