1993 startet Monica hos Røssvoll Regnskap på Mo i Rana, og hadde en flott mentor i Hallfrid Røssvold i 4år. Hun har nå jobbet nesten 30år som regnskapsfører og kjenner på lysten til å gjøre noe annet. Lenge har Monica kunne tenkt seg å jobbe i administrasjonen i kommunen og da stillingen som økonomisjef ble utlyst måtte hun bare søke - for denne stillingen hadde hun virkelig lyst på, og føler seg heldig som fikk den. Monica har bodd nesten hele livet i Grane kommune og trives veldig godt, og ser nå frem til muligheten å kunne jobbe i administrasjonen og være med å bidra til at vår kommune fortsatt blir et flott sted å bo og vokse opp i. 
 

Hva blir utfordringene, hva gleder du deg til og er det noe du er ekstra spent på?

Noen av de største utfordringene i jobben blir nok først å lære det tekniske rundt systemer og de spesielle reglene for føring av kommuneregnskap.  Men med så mange dyktige kollegaer går nok dette fint.  Det man holder på med hver dag vil etter hvert «sitte i fingrene». Jeg gleder meg til å bli en støttespiller for hele tjenesteapparatet i kommunen og hjelpe til med å se løsninger og muligheter rundt den økonomiske situasjonen.

Monica har hatt kontor i Næringshagen lenge, og vil selvfølgelig savne de hun har tatt lunsj sammen med i mange år, men hun kan jo bare vinke over til de og ta turen innom. 
Hun ser også veldig mye frem til å jobbe med mange trivelige folk på kommunehuset, og de fleste kjenner hun nok godt fra før av. 

Grane Bygdeblad har vært så heldig å hatt Monica som regnskapsfører og vår trofaste økonomiske klippe i mange år, og kjenner jo på at det blir litt skummelt nå som hun forlater oss. Selv om vi ønsker henne all verdens lykke til i den nye jobben, måtte vi spørre hva hun tenker om å forlate oss. 

Siden 1997 har jeg jobbet tett med kunder fra Trofors og Mosjøen.  Blant disse har jeg vært så heldig og hatt regnskapet til Grane Bygdeblad.  Kommer helt klart til å savne samarbeidet med dere og spesielt med leder; Bjørg.  Det har vært interessant å følge utviklingen av bygdebladet over så mange år og ikke minst overgangen fra papirblad til digital utgave.  Synes dere gjør en veldig god jobb med å formidle nyheter og historier fra Grane og dette er det mange som setter stor pris.

Grane Bygdeblad takker for mange år med godt samarbeid, god veiledning og gode råd - og ønsker deg lykke til i den nye jobben.