1

Hvem er Per Joar Hansen

Navn: Per Joar Hansen, bedre kjent som "Perry"
Alder: 58
Yrke: Lærer, fotballtrener og konsulent innen organisasjonsutvikling
 

Er du født og oppvokst i Grane? Når flyttet du herifra?

- Nei. Jeg og min familie flyttet til Grane i 1970. Først til Svenningdal, deretter bygget vi hus på Trofors i 1972. Jeg flyttet fra Trofors i 1982, da begynte jeg på Mosjøen videregående skole. Etter det, har jeg ikke bodd i Grane. 

Hva har du gjort siden du flyttet fra Grane?

- Etter jeg flyttet fra Grane, har jeg tatt utdannelse som lærer og pro-licence trener i fotball, som er Europas høyeste utdanning for profesjonelle fotball trenere. Jeg spilte selv aktiv i Mosjøen IL, Steinkjer, Rosenborg, Umeå FC, Stjørdals Blink og Strindheim, før jeg startet å jobbe som konsulent innen organisasjonsutvikling i 1993 til 1998. Etter 1998 har jeg jobbet som profesjonell fotballtrener i klubber som Byåsen IL, GIF Sundsvall(2 ganger), Rosenborg ( 2 ganger), Aalesunds FK, Ranheim IL, Norge U-21, Norges A-landslag, sammen med Lars Lagerbeck og Østersunds FK i 13 kamper høsten 2021. Fra 2022, har jeg jobbet som ledercoach i IF-forsikring i Norge og Sverige med fokus på lederutvikling, ledergruppeutvikling, motivasjon og prestasjonskultur. I tillegg skrev jeg boken Folk og fotball i 2021

Er Grane en plass du har besøkt siden du flyttet?

- Jeg har ikke besøkt Grane siden 1992, da min mor flyttet til Brønnøysund, etter at min far døde. Etter det har jeg ingen slektninger igjen i kommunen. Jeg har passet på å kjøre innom noen ganger på tur nordover, når det har passet slik. Stopper også ofte på Trixie å spiser. 

 

3

Minner fra Trofors

Hva er dine beste minner fra tiden du bodde i Grane?

- Det var mye positivt med å vokse opp på Trofors. Hadde mange venner som jeg spilte både fotball og etter hvert dro på fest med. Det var nært til skole og fritidsaktiviteter. Mange trivelige folk som jeg lærte å kjenne i oppveksten. Trygg og fin plass.

Hvis du kjente noen som vurderte å flytte til kommunen, hvilke positive ting ville du sagt om kommunen vår?

- Jeg ville ha sagt mye av det samme. Nært til skole og aktiviteter. Flott natur både i nærheten og ikke minst om du tar bilen og kjører nord, øst og sør. Fine folk som bor på plassen.

Er det noe du savnet når du bodde her/har vært på besøk? 

- Vi lever jo forlengs og erfarer baklengs. I min oppvekst, føler jeg at jeg aldri tenkte på noe man manglet. Vi måtte finne på aktiviteter selv, og det gikk mye i fotball og «henge med» venner. Jeg hadde en veldig fin oppvekst på Trofors og savnet lite. Vi hadde til og med basseng, som var åpent 2 ganger i uken. På min tid hadde vi også Vegset Kro & motell som vi hadde mulighet til å samles på. Det var lokale fester hver helg i ungdommen. Nei, det var en fin tid.

 

 

Alle bilder brukt i denne artikkel
har vi fått tilsendt av Per Joar Hansen