bilde

Krigen i Ukraina og Gaza lager dessverre et mørkt bakteppe for mye av det som skjer både lokalt og ellers i verden.

Grane kommune har pr. i dag  bosatt 58 flyktninger fra Ukraina og kommunestyret har vedtatt å bosette inntil 20 til i 2024.
Grane kommune skal ta sin del av ansvaret for å ta imot flyktninger, men det er viktig at man både har kapasitet og boliger til alle.
Vi skal alle være takknemlig for at vi bor i et land hvor det er fred.

Selv om året har vært preget av økte kostander og høyere renter for både kommuner og husholdninger så har det i Grane vært mye aktiviteter, 17. mai-feiring, Granedager m.m.
Bolystgruppa arrangerte i høst en flott fest i kommunehusparken som samlet veldig mye folk, E6 bygginga går fremover og nå er det også full fart med bygging sør/nord for Majavatn, Restaureringen av kirka går sin gang, oppgradering/prosjekt av utearealet ved Fiplingdal Landhandel. Ellers har lag/foreninger m flere hatt forskjellige arrangementer i løpet av det siste året.

I Grane får vi til mye aktiviteter for relativt små midler, som er med på å gjøre det triveligere å bo her og kanskje få flere til å flytte til oss. Her bidrar lag/foreninger/bolystgruppa og Frivilligsentralen med et enormt arbeid. All honnør til dere som står på og gjør dette mulig.

 

Med dette vil jeg ønske alle en riktig god jul og ett godt nytt år.

 

Hilsen

Raymond Fagerli, ordfører Grane Kommune