TorkilOliver
Klubbens leder Torkil Eriksen med junior Oliver Fredriksen som tok 1. plass på Granes jubileumsløp.

Det har skjedd mye det siste året

Banen har fått lengre startflate, banen har økt fra 575m til 731m og den har også fått alternativspor.
Nytt og større klubbhus har også kommet på plass. Her har mange av klubbens medlemmer jobbet mange dugnader, tidligere leder Øystein Tangen har nærmest bodd på banen for å få ferdig bygget til jubileumsløpet. Bjørn Øivind Sæteren og Tore Skundberg har også lagt ned et fantastisk arbeid.

Vi hadde over 90 startende sjåfører, noe som er rekord i Svenningdal. NMK Grane hadde over 20 sjåfører til start.
Det ble også budrekord med nærmere 400 bud på 20 av løpsbilene. Reglene er slik at hvem som helst kan legge inn bud på bilen din (kun finalebiler i juniorklassen) og hvert bud koster 370,-. Får man tilsalget på bilen går 11.000,- til forrige eier. Er det flere som har lagt inn bud på bilen avholdes det trekning om hvem som får den. 

ÅslaugBentInge
Åslaug Sørensen (85) med barnebarnet Bent Inge Sørensen.

Gøy med bilcross

Åslaug har vært med på løp siden 1983 da barna Rune og Rigmor begynte med bilcross. Deretter kom barna Steinar og Ann Kristin etter.  Åslaug sto for matlaging, mens ektemannen Evald ordnet med soveplass, bensin, bildeler og det som evt måtte trenges. Åslaug og Evald fulgte barna på løp i alle år. Nå følger Åslaug barnebarn, oldebarn, tantebarn og gammeltantebarn rundt på diverse løp. I Svenningdal bidrar hun på dugnader og stiller fast opp med vaffelrøre når det er løp.

Klubben har også hatt loddsalg på en nybygd bilcrossbil som ble trukket under løpshelga, denne bilen ble vunnet av tidligere rådmann i Grane, Tone Larsen. Tone ønsket av bilen skulle auksjoneres bort og at pengene skulle gå til sikkerhetstiltak på baneanlegget. For en fantastisk dame! 37.000,- ble summen av bilauksjonen, så NMK Grane ønsker å rette en STOR takk til Tone Larsen for denne enorme gaven!

Snapchat-1886727423
Damerne «ready to race».

Dameløp

Det rekruteres stadig i bilcross og første juli ble det arrangert damedag for damer som hadde lyst å prøve bilcross. 22 damer fra Brønnøy til Rana møtte opp for å prøve.
Klubben stilte med kjøreutstyr og biler, så her var det bare å sette seg inn å gi gass.


Neste løp er 2.-3. september, hvor løpet blir kjørt over to dager slik som jubileumsløpet, hvor 4 innledende kjøres lørdag, 2 innledende og finale søndag. Nytt for denne helga er at nå har vi fått godkjenning for rallycross, så nå kan vi kjøre løp med bilcross og rallycross.

 

Tekst og foto: Susann Tangen