RiverNorth tilbyr alle som er på kjøretur langs E6 i Grane en perfekt kjørepause med spektakulære aktiviteter. Og for oss som er lokale - tilbyr de oss en spennende måte å se elva i et nytt perspektiv. RiverNorth har noen år i Grane bak seg nå, og vi ville gjerne høre hvordan denne sommeren har gått. 

Hvordan har sommersesongen gått så langt?
Det var stille i juni og halve juli, men det har tatt seg opp nå i august med en del større grupper - både utlendinger og firma- og skoleturer, samt turer fra DNT og Røde Kors.

Har dere hatt mange besøkende? Og hvor kommer besøkende fra? 
- Vi har ikke regnet på det ennå, men regner med å komme til rundt 1000 i løpet av sesongen, noe som er 60 % nedgang fra i fjor. Våre besøkende er mest nordmenn, men også en god del mer utlendinger. 

Merker dere noe av at landegrensene har åpnet igjen, eller er fortsatt nordmenn flinke å feriere i eget land?
- Vi merker veldig godt at nordmenn er i utlandet i stedet for å feriere i eget land. Det kan godt være at renteøkning og generell prisstigning slår ut slik at flere velger bort aktiviteter som rafting...

Hvilke tilbud er det mest populære hos dere? Og hvor mange forskjellige aktiviteter har dere?
- Halvdagsraftingen og Familieraftingen er de to mest populære turene, men det er også en økt interesse for heldagsrafting. I år har ikke elva samarbeidet så godt med oss mht vannstand for heldagsrafting, så vi har ikke fått kjørt mange av de turene ennå. Nå i resten av august blir det nok bedre - med mindre høstregnet kommer tidlig. Ellers har vi packrafting, elvepadling, SUP og rappellering. Vi har også fått en fin badestamp som man kan bestille til etter aktiviteten.

Har dere noen spennende planer fremover, utvikling av bedriften?
Vi har måttet sette utviklingsplanene litt på vent, siden denne sesongen er så stille - og vi må evaluere utpå høsten hva vi skal gjøre videre. Det er ikke så greit å forsvare å bygge for mange millioner hvis vi ikke har bortimot 2000 gjester på rafting i sesongen slik som i fjor. Eventuelt må vi se på hvordan vi kan få andre aktiviteter i skuldersesongene, som kan gi nok inntjening for å kunne betale et slikt anlegg vi gjerne vil ha.

Hvordan trives dere med å ha RiverNorth i Grane?
- Vi er som vanlig kjempefornøyde med både kommune og innbyggere - stort sett bare positive tilbakemeldinger.


Ble du litt nysgjerrig på om en dag på elva kunne være noe for deg?
Da kan du besøke RiverNorth sin hjemmeside HER.