Jenny
Jenny Marie Haugen Schjølberg

Damene bak gruppen

Grane Bygdeblad har snakket med Jenny Marie Haugen Schjølberg og Lill Renate Reirå som er administratorer bak den nye Snapchat brukeren som har dukket opp. De forteller at ideen bak brukeren kom etter at styret i Grane senterparti inviterte to ungdommer fra ungdomsrådet inn for å høre hvordan de har det i kommunen, hva de syns mangler og andre dagsaktuelle spørsmål for ungdommen.

Ungdommen bruker mest Snapchat

I løpet av møtet kom det frem at ungdommen opplever ofte at det som blir delt og lagt ut på Facebook kanskje ikke når frem til dem, på lik linje som de litt eldre. Dette begrunnes i at ungdommer ikke er like aktive på Facebook, og mye av deres kommunikasjon og informasjonsflyt går gjennom andre kanaler. Det var her Jenny og Lill Renate kom opp med ideen om at de kunne lage en bruker på Snapchat: «Hva skjer i Grane», der de deler det som legges ut på Facebook og andre sider som kan være relevant. De sier at ikke alt kommer til å bli delt på denne brukeren, bl.a. kommer ikke arrangement som har 18års grense (f.eks. pubkveld/fester o.l.) til å bli delt – da hele ideen bak brukeren er å nå ut til ungdommen.

Noe annet ungdommen også ønsket med en slik bruker, var å dele om noen så elg i sitt område - da de ofte følte seg utrygge med å være ute. Snapchat brukeren har allerede delt mye om hvor elgen er observert og håper det har hjulpet litt. 

Lill Renate
Lill Renate Reirå

God respons

Tilbakemeldingene så langt, har vært svært positive – både fra ungdommen selv, men også voksne synes det var positivt å få en slik bruker på Snapchat. Damene bak håper at «Hva skjer i Grane» kan hjelpe de som ikke er så mye på Facebook i å følge med på hva som skjer i kommunen. Alt handler ofte om informasjonssvikt, og dette er en effektiv og enkel måte å sørge for at det som skjer når ut til de aller fleste.

De ønsker også å bli tipset om hva de kan legge ut, så om du ikke allerede har lagt til denne Snapchat brukeren, så kan du gjøre det ved å ta bilde med mobilen av snapcode- bildet som ligger vedlagt denne artikkel.