Forside Hund og Fritid
Skjermdump av nettsiden

Mye jobb, lite fortjeneste

Butikken på Trofors så dagens lys for litt over et år siden, men etter et års prøveperiode - innså Fløtnes at inntjening delt på arbeidstimer ble årsaken til at den videre driften ble avviklet. Det ble rett og slett for mye jobb og for liten fortjeneste, og han måtte hatt dobbel omsetning for at dette kunne vært lønnsomt å fortsette med. Ikke minst ble det voldsomt tidskrevende. Det gikk så mye tid at det til tider gikk ut over familielivet. I tillegg til alt det praktiske, satt han ofte med bestillinger, regnskap og forespørsler etter at barna var i seng. Så han forteller at det alt i alt ikke var verdt å bruke så mye tid å få så lite tilbake.

 

Han har tenkt tanken om en Pop-up butikk, men har ikke helt bestemt seg for hvordan dette er praktisk gjennomførbart. Det blir kanskje utsalg en eller to dager i påsken. En dag på Trofors og en i Fiplingdal, men ellers vil han satse på å kunne dra rundt å ha stand på ulike frilufts festivaler, villmarksdager og martnaer. Fløtnes sier det er viktig å vise seg frem for et bredt publikum når man bygger merkevarer. Økt synlighet i regionen blir en viktig strategi fremover.

Nettbutikk Hund og Fritid
Besøk siden her: www.hundogfritid.org

Nettbutikk

Men selv om utsalget ikke kan besøkes fysisk lengre, så har Fløtnes en flott nettside hvor du finner de aller fleste av produktene han solgte i butikken. Der finner du også et alternativ til frakt, der kundene kan bestille og betale på nettsiden – og hente det hjemme hos han, eller avtale levering av varer. Da sparer kundene fraktkostnader. I tillegg kan alle ta kontakt på telefon, epost eller sosiale medier å be om å få se/prøve produkter. Dette gjelder vel kanskje spesielt klær. Fløtnes sier også at han fortsatt har mulighet å skaffe alt han tidligere solgte i butikken, da han fortsatt har de samme forhandleravtalene. Folk kan ta kontakt å høre om det er mulig å skaffe det de ønsker, også sjekker han mulighet for dette.

FB_IMG_1622749177552

Retter en stor takk til alle besøkende

Det var mange som har vært flinke å stille opp og handle lokalt, men dessverre har det vært for liten andel av Granes befolkning som har vært innom butikken. Det var lønnsomt å drive butikk, men som tidligere nevnt – for lite lønnsomt for å fortsette med dette. Noen dager var omsetningen på over 30 000,- og andre dager kunne omsetningen ligge på under 300,-. Hadde snittet ligget på førstnevnte sum, og ikke sistnevnte – hadde det vært supert, men dette var dessverre ikke realiteten. Noe som resulterte i at han satt igjen med en timelønn på under 50 kroner. På tross av varierende omsetning og besøkstall, vil han uansett rette en stor takk til alle de som har støttet opp og handlet hos Hund & fritid gjennom hele 2021. Og han håper mange også fremover vil handle lokalt, men nå gjennom internett.