Raymond er stort sett alltid blid i fjøset

Godt kjent i Granes fjøs

Raymond Fagerli har vært fast ansatt i Helgeland Landbrukstjenester siden 1996, men har jobbet som avløser siden han var 14 år. Han er oppvokst på Fellingfors, hvor han sier selv at han går på den beste landbruksskolen som finnes. Å være avløser inbefatter at du må være litt snekker, mekaniker, elektriker og rørlegger - for å nevne noe. En normal arbeidsdag er på 7,5 timer, som går over 10 dager - før det nytes 4 dager fri. Selv sier han at det aldri er en kjedelig dag i på jobb, og forteller at han har hentet unger i barnehage og vasket hus på jobb. 

Raymond sier det beste med jobben, er å ha stor frihet til å planlegge dagen, og ikke minst å kunne jobbe ute. Samtidig trekker han frem at det værste med jobben er når man må avlive dyr på grunn av sykdom eller skader. 

Grane Bondelag stilte med kake til prisvinneren

Reise til USA

Premien som årets avløser kommer også med et reisegavekort på 20 000,-, og Raymond er kort når spørsmålet er hvor han skal reise. "USA". 

Grane Bygdeblad gratulerer så mye med en velfortjent pris, og ønsker deg lykke til videre i jobben - og ikke minst, god tur til USA.