bilde1
Foto: Åse Granmo

Hva skjer i Grane næringsutvikling for tiden?

Vi har et stort engasjement i Bolyst-gruppen, hvor Åse Granmo leder prosjektet på vegne av GNU. Gruppen arrangerte et vellykket førjulsarrangement med samarbeid med lokalt næringsliv, med påfølgende julegrantenning og bålkos i kommunehusparken som også har fått et skjønnhetsløft med blant annet støtte fra Samfunnsløftet. GNU har også blant annet bistått kommunen med en større søknad om å få et autorisert besøkssenter for skog til Grane, vi er med i ulike prosjekter i forbindelse med omleggingen av E6, og vi har deltatt på viktige konferanser som for eksempel Bærekraftskonferansen i Mo i Rana i november. I tillegg har vi igangsatt ulike prosjekter, slik som å få Fangstanlegget på Tromoan revitalisert, samt et destinasjonsutviklingsprosjekt i tråd med at Grane kommune er nasjonalparkkommune og har et politisk vedtak på å bli et bærekraftig reisemål. Nå planlegger vi førjulstreff for næringslivet på Trixie med ulike innslag 15. desember. Med andre ord – det er mye som skjer!


- Hvilke tjenester tilbyr dere?

Vi kan initiere og lede næringsrelaterte prosjekter, og tar på oss prosjekt – og næringsutviklingsoppdrag i samsvar med næringsplan og strategier. Dessuten bidrar vi til kompetanseheving for næringslivet på ulike områder, og vi veileder selvsagt alle med en forretningside, prosjektide eller som trenger hjelp med å skrive ulike næringssøknader. Vi kvalitetssjekker forretningsideer, hjelper til med markedsanalyser og budsjettering, nettverksbygging, etablereropplæring og mye mer. Alle er velkommen innom næringshagen!

bilde3
Foto: Åse Granmo

Hvem er dere som jobber der?

Åse Granmo har 20 prosent stilling som leder av Bolystgruppen, og hun gjør et formidabelt arbeid. Hun har vært involvert i GNU i lang tid, både som styremedlem og som fungerende daglig leder i perioder. Ellers er undertegnede arbeidende styreleder, med 50 % engasjement frem til mai 2024, med mulighet for forlengelse. Jeg har vært styreleder siden våren 2022, og har jobbet som arbeidende styreleder siden 1. oktober. Mine arbeidsoppgaver er å ivareta førstelinjetjenesten, svare på daglige henvendelser fra ulike aktører, hjelpe Grane kommune med ulike næringsprosjekter, samt å drifte igangsatte prosjekter med forankring i næringsplan og strategier. Dessuten skal jeg støtte og hjelpe frem næringslivet der det trengs, og sørge for kompetanseheving i så måte på ulike områder.


- Hvem kan kontaktes hos dere ved behov, evt. for informasjon/hjelp?

Man kan komme innom på Næringshagen, eller man kan ringe på telefonnr. 466 22 098, samt sende e-post på daglig.leder@granenu.no
Mariann sitter på næringshagen hver dag frem til jul, men i januar og til midten av februar må man sende e-post da hun ikke er fysisk tilstede på Trofors.

 

bilde4
Foto: Åse Granmo

Hvem kan kontakte dere, og hvorfor?

De som har en forretningside og som trenger hjelp med å konkretisere ideen og kanskje søke om midler, eller en bedrift som vil utvikle forretningen og trenger råd eller bistand av ulikt slag, bedrifter som er ute etter kompetanseheving, eller om man bare trenger en samtalepartner i utviklingen av ide eller bedrift. Det er greit å ta kontakt tidlig om det er noe man lurer på så får man avklart retning og edruelighet til prosjektet før man legger ned for mye arbeid.

 

Du kan besøke Grane Næringsutviklings egen hjemmeside HER