I juni 2023 ble bygget solgt til Hund & Fritid. Vi fikk tilbud fra megler om å delta i denne budrunden, men menighetsrådets arbeidsutvalg mente at dette kom til å bli for kostnadskrevende, og valgte å avstå.

Vi ble i juli 2023 tilbudt av kjøper å leie kontorlokalene i bygget. Han visste at vi tidligere hadde lagt inn bud på bygget. Selv skulle han bruke kun garasjen som lager. Kirkeverge varslet leder i menighetsrådet om at et leietilbud var kommet, og ga deretter beskjed om at hun av familiære forhold ikke ønsket å ha noen som helst befatning med saken.

Anna Koldal ble satt inn som kirkeverge, og etter grundige diskusjoner i arbeidsutvalget ble saken behandlet i Grane Fellesråd den 6. september. Fellesrådet var på befaring i bygget, og ut fra ei totalvurdering ble det vedtatt at menighetsrådets arbeidsutvalg (leder og nesteleder) samt settekirkeverge Anna Koldal kunne inngå sonderinger/ samtaler/ kontraktsforhandlinger med eier.

Etter noen runder med møter/ behovskartlegginger ble det landet en leieavtale søndag 1. oktober 2023. Det er dermed av gjort; vi flytter ut av kommunehuset og inn i «eget» hus. Lokalene gir oss

  • Tre kontorplasser
  • Undervisningsrom (ca. 30 m2)
  • Kjøkkenkrok
  • Lager
  • HC-tilpasset adgang

Avtalen er signert for 8 år, med opsjon på 6 år og forkjøpsrett ved salg.

Så nå starter jobben med å ominnrede, male, vaske, utstyre, tilpasse…

Vi håper at vi i god til før jul er på plass. Det vil komme opp skilt på veggen som viser hvor vi holder til. Vi ser fram til å få samlet vår administrative virksomhet/ trosopplæring på et sted, og gleder oss til å møte både store og små i «egne lokaler».

 

Grane menighetsråd