Nå viste det seg at alle disse fire kunne danse mann ved behov, og noen av kursdeltagerne kunne også lett omstille seg til mann.

Vi var gjennom polka, pariserpolka, reinlender, vals og springar. Alle med flere ulike turer og variasjoner. Selv om man ikke kan gjenkalle noen akkurat nå, var vi veldig lettlærte da. Mye moro  og litt kræsj kunne det bli når noen glemte hvilket kjønn de var.

Noen var med begge dager, noen bare fredag eller lørdag. De fleste deltagerne var i ungdomsskolealder. Vi andre fikk henge på så godt vi kunne.  På lørdag var kursstart plassert til kl 13, mens lørdagskafèen avsluttet kl 13.00. Selvfølgelig dro vi litt tidligere og fikk i oss en bløtkakebit først  – erfaring fra kvelden før tilsa at vi trengte ekstra kalorier å gå på.

Det var også planlagt en dansekveld, men siden vi tross alt var såpass få og en del var usikre på om de kunne komme, ble den avlyst. MEN – på Ungdomslokalet i Mosjøen skulle Vefsndåsan spille opp til dansekveld. Skulle vi dra dit, kanskje?  Ja, kursinstruktørene og hjelperne så det ikke ulikt å  ta en tur dit før de dro hjem til Susendalen… Så da ble vi til sammen 7 som dro dit.

Først måtte vi ha flere kalorier – det ble en tur innom Trixie først.

På Ungdomslokalet bød Vefsndåsan både på gammeldans-, country- og swingmusikk. Vi fikk øvd masse, både på det vi hadde lært og det vi ikke hadde lært. Om vi ikke husker så mye akkurat nå, kan det godt hende at vi en annen gang, når vi blir ført inn i en ny tur på dansegulvet, kommer på at dette har vi gjort før!

Om ikke kursstart hadde kollidert med inngangen til skolens vinterferie hadde kanskje påmeldingen vært større, men artig var det uansett – alt sammen! Og Grane Ungdomslag planlegger flere kurs i løpet av året!

 

Tekst og foto: Solbjørg Midtdal