I bygdeblad nr 2-2012 i år hadde vi med en gammel artikkel, med bilde av en hest og ei folkevogn.
Vi har “surra” litt rundt denne for å finne ut hvor, hvem og når.

Bildet er sannsynlig tatt mellom Trofors og Svenningdal et sted. Men i og med at registreringsnummeret på bilen vistes på bildet, hadde vi noe å nøste etter. Bilen, en Wolksvagen 1958 modell, ble eid av Einar Kjelsberg. Vi fikk kontakt med Einars sønn, Jonny Kjelsberg, som kunne fortelle litt om sin far og bilens historie.

Einar Kjeldsberg jobbet på jernbanen og bodde på Majavatn i flere år, fra 1960 til 1970. Flyttet deretter til Hommelvik i Sør-Trøndelag. Bilen ble importert til Norge fra Tyskland i 1961. Det var ikke så vanlig med tyskimport på den tiden. I hvert fall ikke at man gjorde det selv. Bilen ble registrert første gang i Norge 13.07.1961. Bilens farge var blå, men sees jo ikke på svart/hvit bilde. Vi har fått tillatelse til å trykke utskrift av registreringsbevis.

Bilen hadde også soltak, noe som heller ikke var så vanlig på den tiden.

Bilen var i en periode registrert med HF 10285, og har hatt flere eiere etter 1970.
Nåværende eier på bilen er Gunn Aker på Elverum. Hun kan fortelle at bilen er helrenovert, registrert og brukes til finbruk i dag.

 

Hesten på bildet var ikke det miste redd for biler eller folkesky. Den hadde funnet ut at det vanket en del godbiter når bilene måtte stoppe.
På bildene ser dere forskjellige turer med Folkevogna.

 

 

Foto: Jonny Kjelsberg

Tekst: Kurt Bekkavik / Bjørg Thuseth