Prosjekt fiber Fiplingdal er et dugnadsprosjekt, større enn noen gang og det er mulig vi er i Norgestoppen på dugnadsinnsats i et prosjekt!!!! Jeg har stipulert verdien på dugnaden i dette prosjektet til ca 12-13 millioner kroner, og det er litt av en bragd å få til i en liten bygd som Fiplingdal Igjen «ALT ER MULIG, DET UMULIGE TAR BARE LITT LENGRE TID» !! Og skal jeg være ærlig, så tok prosjektet mye mindre tid enn jeg hadde forventet.

 

Fibergruppen har hatt mange planleggingsmøter både før vi dro i gang fiberplogene, mens vi pløyde fiber og selvfølgelig etter markarbeidet begynte å ferdigstilles for å kunne få anlegget i havn på beste mulige måte. Jeg som byggeleder har kommandert, organisert, veiledet og til tider vært sommerens mareritt for fibergruppen med mine krav og ideer. Fibergruppen har på sin lune og sindige væremåte jobbet hardt og målrettet, veiledet videre til sine arbeidsgrupper og fått jobben gjort på en profesjonell måte.

Med fibergruppen i front som en spydspiss gjennom prosjektet og Grane kommune sin velvillighet til gjennomføring, har prosjektet nådd sitt mål og tilført fibernett til alle som ønsket i Fiplingdal.

 

Selvfølgelig har også vi hatt utfordringer underveis i prosjektet og koronapandemien har gjort blant annet vareleveringen til et lite mareritt. Men i samarbeid har vi også klart å løse disse flokene fortløpende i prosjektet, selv om det noen dager så litt mørkt ut. Med god fleksibilitet, godt humør, ståpå vilje og være litt over middels løsningsorientert løser det meste seg.

Jeg beundrer innsatsen som er gjort i prosjektet, jeg beundrer alle som velvillig har stilt på dugnad og jeg beundrer hele Fiplingdal for den bygda dere er.

Nå når lyset i fiberen er på plass tar Villmarksnett over driftsansvaret for fiberen i Fiplingdal. Villmarksnett drifter fiber i Hattfjelldal og Hemnes kommune og vi gleder oss til nå også å få lov til å drifte fiberen hos vår kjære nabokommune Grane. Dette blir både spennende og bra. 

Min tid i Fiplingdal som byggeleder er snart over. Jeg vil takke dere alle for et fantastisk samarbeid, trivelig og travelt fiberprosjekt sommer/høst/vinter. Takk for alle gode kaffekopper og at dere allesammen har tatt vel imot en litt forvillet Hattfjelldaling.

 

Jeg vil spesielt berømme og takke fibergruppen:

Siri K Stabbforsmo, Tor Stabbforsmo, Roger J Hallingen, Per Pedersen, Mads Kroken ,Bjørn Ove Kroken, Joar Inemyr, Erling Hjerpås, Roger Nilsen, Ole H Hoff, Tommy Nilsen og Tor Emil Nilsen. Bunnsolid innsats! Dere er unike!! Og dere RULER!!

 

Ingenting kommer gratis, og mange Fiplingdalinger er slitne etter sommerens intense anleggsarbeid. Ferie og fritid har måtte vike for hardt markarbeid i og rundt fibertraseene som slynger seg rundt Nedre Fiplingvatn og helt ned til Hallingen og Jerpås. Lange strekk med fiberslanger, lange dager og mange tunge tak har vært sommerens fritid for mange i Fiplingdal året 2021, og jeg håper resultatet med stabilt og høyhastighets internett blir som dere forventer og ønsker. Jeg er utrolig stolt over hva dere har fått til.

 

Tusen takk for samarbeidet Fiplingdal IL dere er en heidundranes gjeng.

Jeg ønsker dere alle i Fiplingdal en god og fredfull jul og et riktig godt nytt år. 

 

Siv Kristin Sørdal

Byggeleder prosjekt fiber Fiplingdal
Grane Kommune