Grane Bygeblad har tatt en prat med Børge Steinmo Johnsen, eller - rettere sagt har vi fått svar på eposten, noe vi syns er svært hyggelig med tanke på hvor mange eposter han har mottatt siden oppstart i ny jobb i oktober 2021. 

Hvordan trives du med å jobbe i Grane Kommune?

Jeg trives veldig godt i Grane kommune! De jeg jobber sammen med er positive, løsningsorienterte og ønsker å gjøre en god jobb. Når latteren i tillegg sitter løst, det er lov å gjøre feil og vi alle er genuint opptatt av at de som bor i Grane skal ha det bra så får vi en veldig god «drive» i kommunen. 

.. Og i jobben?

Å ha personalansvar for 25 personer og lede arbeidsoppgaver med et så vidt spenn er vanskelig å se for seg før man sitter i stolen. Jeg har forresten oppdaget at folk kun vet bruddstykker av det Teknisk og næring har ansvaret for. Vi har bl.a. ansvar for næringsutvikling, plan- og byggesaksbehandling, forurensningsloven, landbruks- og reindriftssaker, vegloven,  hjorteviltforvaltning, drift- og vedlikehold av kommunens bygningsmasse, utleie og vedlikehold av kommunens utleieboliger/omsorgsboliger, renhold, vaskeritjenester, drift- og vedlikehold av 9,5 mil med kommunal veg, drift- og vedlikehold av kommunens parkarealer, produksjon og leveranse av renset vann (drift av 8 vannverk), mottak og behandling av slam (6 renseanlegg),  brann- og redningstjenesten, veterinærtjenester, osv. Heldigvis har jeg 25 utrolig flinke og trivelige personer sammen med meg!

Hvilke saker brenner du ekstra for, og hva opptar tiden din mest nå?

De største jobbene vi har nå er alle relatert til E6-utbyggingen. Disse arbeidsoppgavene kommer i tillegg til den «vanlig jobben» og krever mye ekstra av oss på Teknisk og næring. Samtidig er det slik at vi gjennom E6-utbyggingen klarer å skape store verdier for Grane-samfunnet og det gjør at vi er nødt til å prioritere dette arbeidet høyt. Vi ville aldri klart å skape et nytt utviklingsområde (Laksvollen),  bygge ny veg på deler av Vestersivegen, ruste opp Ner-Svenningdalsvegen eller fått bygd en g/s-vegbru over Troforsen hvis ikke E6-utbyggingen hadde blitt gjennomført. Så at det er travelt for Teknisk og næring er veldig positivt for Grane-samfunnet.

Utviklingen av Laksvollen og etter hvert Trofors handelspark er kjempegøy. Grane har et stort potensiale i å aktivt bruke merkevaren Grane nasjonalparkkommune, elvene og det at over 30% av kommunen er underlagt en eller annen form for vern til å skape arbeidsplasser og attraksjonselementer. Vi jobber med flere gode stoppeffekter på Laksvollen og stedet vil bli et et landemerke for alle som kjører forbi på E6 eller med tog. Vestersivegen som er koblingen mellom Laksvollen og Trofors handelspark vil fremstå i ny drakt, med trivelige attraksjonselementer som gjør at de fleste etter hvert vil legge trimturen den veien. Til sommeren vil vi ha klarhet i hvordan arealet skal utformes og hvilke bedrifter som skal etablere seg der.

Jeg har også flere andre saker jeg brenner for i Grane. Det prosjektet jeg synes er artigst akkurat nå er et prosjekt vi har bygd opp sammen med Fiplingdal Landhandel. Her jobber vi for å etablere en informasjonsplass for Børgefjell nasjonalpark med benker og bålpanne, ladestasjon for el-biler, informasjonspunkt for naturreservatene i området, scootergarasje og muligens en rasteplass for Villmarksvegen.  Andre aktiviteter man kan gjøre er å gå på ski i lysløypen som går rett forbi butikken, eller ta en tur ned til Storfiplingelva. Hvis alt går som planlagt blir prosjektet gjennomført til neste år.

Redaktøren (som absolutt ikke er journalist) blir svært fornøyd når hun får slike utfyllende svar, og spør derfor veldig enkelt til slutt: Er det ellers noe du vil fortelle oss? 

Ellers synes jeg det er veldig flott at lokale bygdelag ønsker å gjennomføre aktiviteter eller prosjekter i samarbeid med kommunen. Flyttingen av minnesmerket på Majavatn skjedde i tett og god dialog med Majavatn bygdelag og vi har god dialog med Svenningdal bygdelag når arrangementer skal gjennomføres eller uteområde/lekeområder skal anlegges. Kommunens mulighet til å bidra og legge til rette er enormt stor så lenge lokalbefolkningen stiller opp.

Jeg setter også stor pris på den tette dialogen jeg får med lokale ressurspersoner (politikere og andre) som virkelig brenner for Grane-samfunnet. De gjør en kjempejobb!