20210818_211059

Grane Bygdeblad ble spurt av Statskog om vi kunne skrive om Simskardhytta - og det gjør vi med største glede. 
Teksten i denne artikkel er lånt fra DENNE siden, og alle bildene  er tatt av Anne Marit Mikalsen. 

----------------------

Kraftig oppussingsløft

Før renoveringen var hele bygget en kjærkommen, men ganske sliten åpen bu. Nå er hytta fått et kraftig oppussingsløft og er delt i to bruksenheter; Ett åpent dagssturrom og én overnattingsdel. Dagsturrommet er fritt tilgjengelig, mens overnattingsdelen kan leies på: inatur.no.

Dagsturrommet har en egen vedovn og ligger fint til i den fremre delen av hytta. Her kan du nyte matpakken og kakaoen mens du skuer utover Simskardet og varmer deg ved peisen.
Overnattingsrommet har fem sengeplasser, mange sitteplasser, nytt kjøkken og ny peisovn, og her kan man virkelig finne roen.   

Huske er gøy for liten og stor!

Ønsker alle velkommen til hytta

Simskardhytta er et godt utgangspunkt for jakt, fiske, bærplukking og toppturer i ville og vakre Børgefjell. Men husk å ta hensyn til den sørsamiske ramreindrifta som foregår i området. 

Simskardhytta var opprinnelig bygd som en stall tilhørende Forsjord skogstue i Vefsn kommune. Siden den aldri ble tatt i bruk som stall ble den flyttet til Børgefjell og satt opp som hytte for allmennheten. Da hytta ble satt opp i Simskardet i 1968 lå området utenfor verneområdet, men etter utvidelsen av Børgefjell nasjonalpark i 1971, ble hytta innlemmet i nasjonalparken. Simskardhytta er en av få hytter i Børgefjell, og byr derfor på en ganske eksklusiv mulighet. 

Statskog ønsker alle velkommen til hytta, enten du er på dagstur eller overnattingstur.