Ordfører Ellen Schjølberg overtok stafettpinnen fra Vefsns ordfører Berit Hundøla på kommunegrensen i nydelig sommervær. Deretter gikk ferden til fantastiske Laksfors, hvor Laksfors Villa serverer og huser gjester fra hele verden. Gudmund Forsmo fra Laksforsen cafe tok seg også tid til å sende sykkelen videre på sin ferd gjennom Nordland, også måtte jo ARNsykkel selvsagt stoppe på vår alles Trixie Restaurant & Bar!Deretter ble det tid til en liten tur innom vår hjørnesteinsbedrift Norgesvinduet, som hevder seg svært godt i et tøft marked.

Vi skulle selvsagt ha besøkt alle de driftige bedriftene i Grane, men vi måtte jo også få ARNsykkel ut på noen eventyr…Grane kommune er ikke bare en vanlig tur- og ski-kommune - nei, her kan man paraglide, sykle stier, rafte og padle elvekajakk, og ikke minst kan man fiske laks i ett av Norges beste laksevassdrag. Og fisket åpnet i dag! ARNsykkel måtte selvsagt sjekke ut både elva og de flotte paragliderforholdene.Grane kommune er en nasjonalparkkommune med to nasjonalparker: Lomsdal-Visten og Børgefjell. Faktisk kan man ta toget til begge parkene innenfor kommunegrensen, og det er unikt!  

Vi er med i en reisemålsutviklingsprosess driftet av Vefsna Regionalpark og skal sammen med Vefsn og Hattfjelldal kommuner bli sertifisert som et bærekraftig reisemål.

Fra kommunesentrumet Trofors kan man sykle eller gå inn en av innfallsportene til Lomsdal-Visten gjennom vakre Stavassdalen. Selv om mye er tilrettelagt for tur skal det bli mer - Grane kommune jobber med å utvikle en ny stoppeplass, Laksvollen, langs ny E6-trase, rett sør for Trofors. Her skal det bli publikumsbygg (vi ønsker oss et nasjonalparksenter eller lignende!), ladestasjon for el-bil, bensinstasjon, informasjonspunkt for nasjonalparkene lekeplass for barn med zipline og klatring, og selvsagt restaurant og overnatting… og det beste av alt… fra Laksvollen kan man sykle, gå eller kjøre opp Stavassdalen og inn i Lomsdal-Visten.
 

Og ARNsykkel måtte selvsagt få se og oppleve dette flotte stedet!

 

 
Teksten er hentet fra Grane Næringsutvikling sin FB-side: HER
Alle foto: Are Halse og GNU/Grane Kommune