Jeg har snakket med de som var på sykehjemmet fredag 17.juni: Frida Breivik, Ristin Kappfjell, Maiken Albertsen, Marte Nilsen, Simon Fiplingdal og Leo Kappfjell.

Akkurat den dagen var det karnevalstog som skulle innom sykehjemmet i forbindelse med Granedagene. Det vil si at det er litt ekstra travelt for å hjelpe beboerne ut i tide. Men vi hadde altså god hjelp av elevene. De hentet og serverte frokosten, hjalp beboerne ut. Det var også en formiddag med vær der det gikk an å sitte ute, så her måtte man benytte anledningen til å servere kaffe ute. Noen av dem heiv seg på elsykkelen for å kjøpe is til kaffen, mens andre hentet servise og kaffekanner inne. Så skulle alt og alle inn igjen, det skulle hentes og serveres lunsj, det ble fylt opp skap, dekkes bord til middag eller de satt på stua og snakket med pasientene – temmelig selvgående, og til stor hjelp!

Hvorfor valgte du sykehjemmet/Helsetunet?

Frida: Jeg ville være med de andre.

Ristin: Jeg ville ha innsikt i hvordan de jobber.

Maiken og Marte: Vi får hjelp med å velge videre utdanning

Leo: For å få litt forskjellig erfaring.

Simon: Det var ikke så mye å velge i, det var det første jeg kom på.

Hva har vært artigst/hva likte dere best?

-Aktivitetene vi har gjort.

-Alt det morsomme de gamle har fortalt oss.

-Sykling/elsykkelen.

Hvilke oppgaver har dere hatt mens dere har vært her?

Fikset mat på kjøkkenet, ordnet måltider på avdelingene, ryddet i skapene, holdt de med selskap. Aktiviteter sammen med pasientene som ballspill, bingo og gått tur. Vi har også brukt el-sykkelen mye og tatt med pasientene ut på tur.

Hva har du lyst til å bli?

Frida – Jeg vil jobbe med mennesker.

Ristin: Dyrlege.

Marte: Advokat

Maiken: Helsefagarbeider

Leo: Jeg vil jobbe med reindrift.

Simon: Noe innenfor helse.

 

Tekst og foto: Solbjørg Midtdal