Tirsdag 29.mars arrangerte Grane toraderklubb åpen øving på Folkets hus i Svenningdalen. Det ble servert kaffe med «någo attåt» til de som møtte opp som publikum.

På spørsmål om hvorfor åpen øving, svarer leder i klubben, Ane Bogfjelldal slik: Vi fikk tilbakemelding fra folk som gikk forbi øvingsrommet som kunne tenke seg å høre på, men som ikke torde å komme inn. I tillegg er det en fin øvelse for oss å spille for publikum. Klubben har søkt støtte fra Gjensidigestiftelsen, gjennom prosjektet Sosiale møteplasser. Så vi oppfordrer alle til å komme å høre på. Det blir flere åpne øvinger utover våren. Dersom noen har lyst å høre på, men ikke kan komme seg dit selv, kan vi hente dem.

Kveldens repertoar var litt «snevert» men det visste vi ved ankomst, da øvingen denne kvelden primært var til DM til helgen.  Vi fikk høre to slåtter. En reinlender – Gauder og trollpakk, og en vals - Vals etter Sjur Helgeland.

Disse to slåttene hadde klubben lært på et seminar med Kristoffer Kleiveland.

Klubben satser på å ha et kurs i året, hvor de treffes på Laksforsvillaen. Årets kurs ble arrangert i februar.

 

Og mens mødrene spilte torader, brukte den yngste generasjonen tiden til litt andre sysler. På bilder ser vi Aslak Mikalsen Fagerbakk, Roy Aanes og Marie Sirijord.  Det ble både tegnet, og lekt med småbiler. 

den yngste generasjonen.jpg

 

Vi lurte litt på hva klubben hadde for ambisjoner i forbindelse med helgas deltagelse i DM.

Der svaret ble at de måtte være fornøyd med egen innsats. I tillegg er den sosiale biten likeså viktig. Det å treffe likesinnede, andre musikere etter langt covid-opphold. Og så er det viktig å vise seg frem, la andre få vite at de faktisk eksisterer. Dagens besetning består av 10 musikere. Det er to til som ikke er med på denne oppkjøringen til DM.

 

Fakta om Grane toraderklubb:

Ble stiftet torsdag 25.01.1996. Da hadde Jan Krogstad fra Trondheim Toradergruppe sammen med Svein Thomasli tatt initiativ til et toraderkurs på Trofors, der ti medlemmer fra Trondheim Toradergruppe var instruktører. 22 personer møtte opp og fullførte kurset.

 

Grane Bygdeblad ønsker Grane toraderklubb lykke til i Bodø.